Ultima oră! Liderul unui partid unionist din Moldova a fost chemat la Poliție pentru a fi audiat

Valeriu Munteanu, USB, Uniunea Salvati Basarabia, lider de partid, presedinte de partid chemat la politie, lider de partid unionist
 

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, anunță pe pagina sa oficială de facebook că a fost chemat la Poliție, pentru a fi audiat după ce, în luna august, a cerut amendarea lui Igor Dodon și a Zinaidei Greceanîi.

“În data de 23 august 2019, acum 3 luni și jumătate în urmă, am marcat „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare”, când, conform Hotărârii Guvernului nr. 406 din 21.08.2019, toate instituțiile publice aveau obligația să coboare drapelele în bernă. Dodon Igor la Președinție și Zinaida Greceanîi la Parlament (și prietenii lor politici de la Comrat) au sfidat legea și au lăsat drapelele să fluture. Atunci am scris un demers ministrului de Interne Andrei Nastase și am solicitat ca să fie amendați Dodon și Greceanîi, în baza art. 322 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.”, a scris politicianul.

Valeriu Munteanu a anunțat că, astăzi, la câteva luni de la acest caz, a fost invitat la Sectorul nr. 1 al Poliției Buiucani, pentru a fi audiat.

“Și pentru că trăim în Republica Moldova, iar unele chestiuni sunt de-a dreptul anecdotice, astăzi, 2 decembrie (la distanță de ani-lumină pentru documentarea unei contravenții de acest gen) am fost invitat la Sectorul nr. 1 al Poliției Buiucani, pentru a fi audiat pe acest caz, ori în ziua de 23 august, am organizat un flashmob în fața Președinției și personal am văzut că steagurile de la Președinției și Parlament nu au fost coborâte în bernă.”, a punctat politicianul.

Total
0
Shares
Total
0
Share