Politic

ULTIMA ORĂ // Maia Sandu a stârnit un scandal diplomatic între Moldova și Serbia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul sârb al Afacerilor Externe, Ivica Dačić, a negat cu fermitate declarația președintelui Republicii Moldova, Maja Sandu, despre posibila participare a cetățenilor sârbi la acțiuni subversive care vizează destabilizarea Republicii Moldova, pe baza presupuselor informații din Ucraina despre planurile rusești, este indicat în comunicatul oficial.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Solicităm autorităților moldovenești să transmită de urgență toate informațiile pe care le dețin, pentru că nu am primit niciodată o astfel de sesizare din Republica Moldova”, a spus Dačić.

El a adăugat că există multe exemple de știri false pe scena internațională, dar și că ”Serbia nu va permite afectarea reputației și intereselor țării noastre, precum și relațiile de prietenie dintre Serbia și Moldova”.

„Am dat ordin Ambasadorului nostru acreditat la Chișinău, să solicite de urgență clarificarea acestei declarații a Președintelui Republicii Moldova în Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, precum și să ne furnizeze de urgență toate informațiile despre persoanele care sunt suspectate de a fi participanți la astfel de acțiuni violente”, a spus Dačić.

Ministrul a reamintit că, conform legilor Serbiei, orice participare a cetățenilor sârbi la conflicte armate din străinătate este o infracțiune.

loading...

Comments are closed.