Social

Ultima Oră! Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă, ce temperaturi ne așteaptă?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Meteorologii au emis astăzi un nou cod galben de caniculă, care va fi valabil până în seara zilei de mâine. Astfel, pe 3 și 4 septembrie, pe o mare parte a țării, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 – +34°C, informează MOLDPRES.

De asemenea, meteorologii au prelungit și codul galben de pericol excepțional de incendiu. Astfel, până pe 5 septembrie, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi de până la +28 grade Celsius, ziua, în nordul țării și până la +33 grade Celsius în sud. În centrul țării se vor înregistra +32 de grade Celsius.

Totodată, noaptea, maximele termice vor atinge +16 grade Celsius în nordul țării, +19 grade Celsius în centru și +21 în sud. Spre sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile aerului vor mai scădea.

Ziua, cerul va fi variabil. La fel, la mijlocul săptămânii curente, în centrul și sudul țării sunt prognozate ploi cu descărcări electrice.

loading...

Comments are closed.