ULTIMA ORĂ: Moțiunea pentru demiterea lui Trump a fost VOTATĂ în Camera Reprezentanților

SUA, Impeachment, Donald Trump, SUA, Nadler, Acuzații
 

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a votat miercuri pentru demitere lui Donald Trump, activând articolele de inculpare a preşedintelui. Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii. Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Preşedintele SUA a catalogat ancheta Camerei Reprezentanţilor drept “o lovitură de stat ilegală cu caracter tendenţios politic“.

Total
0
Shares
Total
0
Share