Alte știri

ULTIMA ORĂ // O secție de votare din Germania și una din Franța, închise din lipsă de buletine de vot

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile de la secția de votare din Frankfurt pe Main s-au încheiat cu 3 ore și jumătate înainte de programul de lucru al secției de votare. Asta deoarece toate cele 5 mii de buletine de vot alocate pentru fiecare secție din străinătate au fost epuizate, scrie zdg.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Secția din Frankfurt a fost probabil cea mai aglomerată din Diasporă. Mii de moldoveni au stat în cozi interminabile pentru a se vota. Procesul a fost întrerupt de o alertă cu bombă, după care reluat.

De dimineață însă, oficialii Consulatului Moldovei din Frankfurt a cerut moldovenilor să meargă la secțiile de votare din Stuttgart sau Kassel deoarece ritmul de vot era unul foarte ridicat.

La Montreuil, în suburbia Parisului la fel s-au terminat buletinele de vot. La fel ca în Frankfurt, aici prezența de vot a fost una fără precedent, iar toate cele 5000 de buletine au fost epuizate.

CEC a amintit că, potrivit normelor legale, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite, limita fiind de 5000 buletine/secție. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

VIDEO // La secția de votare din Londra s-ar trece fără rând, dacă votezi cu Maia Sandu

loading...

Comments are closed.