Alte știri

ULTIMA ORĂ // Ofițeri de la IP Botanica, reținuți pentru luare de mită. Imagini video din timpul reținerii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii SPIA al MAI, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul principal, în baza materialelor şi informaţiei preliminare deţinute, au documentat acțiunile pretins ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul IP Botanica al DP mun. Chișinău a IGP al MAI.

În speță, ofițerii au pretins de la denunțător mijloace financiare în valoare de 17 000 MDL, pentru a nu fi sancționat pentru un pretins caz de agresiune.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat, prima tranșă în valoare de 4000 MDL.

În consecință, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în valoare de 625 EUR, un ofițer a fost reținut în flagrant delict.

Ca rezultat al acțiunilor procesuale desfășurate, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

SPIA reiterează disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia specializată anticorupţie 1520.

 

loading...

Comments are closed.