Alte știri

ULTIMA ORĂ // Parlamentul a numit un alt judecător la CC, după ce mandatul Domnicăi Manole a fost revocat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu 56 de voturi, Parlamentul a numit un alt judecător la CC, după ce mandatul Domnicăi Manole a fost revocat. Potrivit hotărârii, judecătorul numit astăzi este Boris Lupaşcu, fost procuror, informează Telegraph.md

Noul judecător a fost numit pentru un mandat de 6 ani, iar hotărârea intră în vigoare din data adoptării.

”Comisia juridică, numiri și imunități a constatat, că Boris Lupaşcu întrunește condițiile”, a spus Vasile Bolea, președintele Comisiei.

La întrebarea deputaților, noul judecător la CC a menționat că va judeca conform Constituției.

După votare, Lupașcu a depus jurământul pentru numirea în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Boris Lupașcu a activat în calitate de procuror în perioada anilor 1979 – 2006. Acesta a deținut funcția de șef de secție din cadrul Procuraturii Generale, fost procuror al municipiului Chișinău, dar și procuror cu misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale. Din anul 2006 până în anul 2019, Boris Lupașcu a fost avocat. Ex-procurorul și-a făcut studiile la Universitatea de stat, facultatea de Drept. Boris Lupașcu cunoaște limbile româna, rusă și franceză.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, după care și o hotărâre prin care a fost anulată numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la CC. Astfel, începând de astăzi Domnica Manole nu mai este judecător la Curtea Constituțională.

loading...

Comments are closed.