ULTIMA ORĂ // Percheziții la biroul avocatului Silviu Burlacu: a primit sub controlul CNA 15 mii de euro pentru a rezolva o cauză penală aflată în instanță

Silviu Burlacu, avocat din Chișinău, este cercetat penal de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. La această oră, se desfășoară percheziții la domiciliul, biroul și automobilul acestuia din capitală.

Potrivit materialelor cauzei, Burlacu ar fi pretins de la o inculpată 15 mii de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați de la Curtea de Apel Chișinău pe care i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe dosarul în care era vizată femeia și să-l trimită la rejudecare în prima instanță. Mijloacele bănești pretinse au fost transmise sub controlul CNA, iar ulterior Curtea de Apel Chișinău a emis hotărârea de a restitui dosarul în cauză în prima instanță pentru rejudecare.

Bănuitul urmează să fie cercetat în stare de libertate, urmărirea penală fiind exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share