Actual

ULTIMA ORĂ // Percheziții la un ex-șef al Direcției Generale Combaterea Corupției a CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de astăzi, 07 octombrie 2022, procurorii anticorupție au descins cu 10 percheziții la un fost șef al Direcției Generale Combaterea Corupției a Centrului Național Anticorupție, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită (art. 330/2 alin. (1) din Codul penal).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Precizăm că, investigațiile în privința fostului angajat CNA au fost inițiate de către procurorii anticorupție din aprilie 2022, urmare a materialelor aferent controlului de serviciu efectuat de actualul director al CNA, precum și a informațiilor parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate.

Așadar, începând cu luna aprilie 2022 până la momentul actual, procurorii anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații.

Concretizăm că, perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul acestuia și a altor persoane terțe, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate bunuri și obiecte care au importanță pentru cauza penală și care urmează a fi apreciate în ansamblu cu celelalte probe administrate pe caz.

Așadar, în rezultatul acțiunilor de percheziție efectuate, fostului funcționar i-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea pe un termen de 60 zile, iar în următoarele zile urmează să-i fie înaintată învinuirea în comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală efectuate pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.