Actual

ULTIMA ORĂ // Procuratura Anticorupție a clasat un dosar penal în privința lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dosar penal clasat în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe cazul „Expulzării profesorilor turci”.

Procuratura Anticorupție, informează despre clasarea dosarului penal, pornit la 04 februarie 2022, în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe faptul amestecului în înfăptuirea justiției, cu folosirea situației de serviciu (infracțiune prevăzută de art.303 alin.(3) din Codul penal), în procesul de instrumentare a dosarului denumit generic „Expulzarea profesorilor turci”.

Amintim că, la 04 februarie 2022, procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție fiind împuternicit de către CSP de a examina în ordinea controlului ierarhic superior, plângerea ex-deputatei în Parlamentul Republicii Moldova Inga Grigoriu, a dispus anularea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale din 22 decembrie 2021, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, fiind pornita urmărirea penala.

Așadar, procurorul de caz, la emiterea ordonanței de clasare a dosarului penal intentat în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, și-a argumentat soluția prin aceea că, fapta imputată acestuia nu întrunește elementele constitutive ale componenței de infracțiune prevăzută de art.303 alin.(3) din Codul penal (Amestec în înfăptuirea justiției).

Mai mult, procurorul și-a motivat decizia prin aceea că, presupunerea organului de urmărire penală, că Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo ar fi săvârșit amestec în înfăptuirea justiției în cauza din speță, în lipsa unor probe confirmătoare, nu este suficientă pentru înaintarea unei acuzații penale.

Decizia procurorului de clasare poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal, în ordinea prevăzută de prevederile art.299/1 din Codul de procedură penală.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.