Politică

Ultima oră! Procuratura Generală a pornit un proces penal cu privire la finanțarea din extern a PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși s-a angajat recent într-o alianță de guvernare, PSRM are probleme mari cu legea se pare că. Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă, în care a anunțat că pornește o anchetă, pentru a identifica sursele de finanțare a acestei formațiuni. În comunicat nu se spune direct despre ce partid e vorba, dar singurul care a fost implicat într-un scandal legat de finanțare din extern este cel condus indirect de Igor Dodon.

Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:

  • Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.
  • În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor.
  • Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară.

Amintim că de Ziua Independenței, în anul 2017, președintele PAS, Maia Sandu a cerut de la Procuratura Generală să inițieze o anchetă la adresa lui Igor Dodon, într-un dosar de trădare de Patrie, spunând că acesta a obținut prin fraudă funcția de președinte, prin acțiunile sale, pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetățenilor acestei țări.

loading...

Comments are closed.