Actual

ULTIMA ORĂ // Procuror cercetat pentru cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 03 ianuarie 2022, Procurorul General interimar, a dispus începerea urmăririi penale pe 5 cauze penale, în privința procurorului, adjunct al procurorului – șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Ciocana, care în prezent este suspendat din funcție.

Urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii rezonabile că, procurorul ar fi săvârșit infracțiunea prevăzută de art.352/1 alin.(2) din Codul penal, adică falsul în declarații, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ţinând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii şi intereselor personale.

Toate 5 cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție, fiind conexate la cauza penală inițiată în privința acestui procuror în luna noiembrie 2021, pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal.

Informații suplimentare de interes public vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectiva cauză penală.

loading...

Comments are closed.