ULTIMA ORĂ // Procurorii au reținut un ofițer de patrulare

Reținut, bărbat

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut încă un figurant în schema de migrațiune ilegală spre România, realizată de un grup infracțional, cu implicarea unui irakian.

Potrivit documentării acțiunilor ilegale ale grupului, efectuate de către ofițerii Poliției de Frontieră, cu autorizarea procurorilor PCCOCS, destinația finală a migranților sirieni în cadrul călătoriei facilitate ilegal de către membrii grupului infracțional era Germania. În acest scop, membrul grupului reținut miercuri, în calitatea sa de ofițer al Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției a asigurat escortarea persoanelor traficate, cu un automobil adaptat acestui tip de operațiune.

Investigațiile asupra activității întregului grup infracțional continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului. În ceea ce privește măsurile preventive aplicate altor membri ai grupului reținuți anterior – o femeie din Moldova și un bărbat din Irak – la solicitarea procurorilor, instanța de judecată a dispus aplicarea arestului preventiv în privința ambilor.

Potrivit legii, bănuitul reținut azi și învinuiții plasați în arest anterior se prezumă nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior terminării urmăririi penale de către procurori.

Total
0
Shares
Total
0
Share