Actual

ULTIMA ORĂ // Procurorul-șef al Procuraturii Ștefan Vodă riscă confiscarea averii nejustificate de peste 265 de mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința lui Guzic Vladislav, procuror-șef al Procuraturii Ștefan Vodă. În procedura de control, a fost depistată diferență substanțială în mărime de peste 265 de mii de lei, care are un caracter nejustificat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Această avere a fost identificată pentru perioada 2016-2021, în care inspectorul de integritate a analizat toate operațiunile subiectului cu privire la cheltuieli, venituri, informațiile indicate în declarațiile de avere și interese personale, pe care le-a depus pe portalul public și, coroborând punctul de vedere al subiectului cu probele acumulate, s-a stabilit diferența între averea dobândită și veniturile obținute, până la data de 07 august 2021, în mărime de peste 265 de mii de lei.

Pe cauza dată, ANI va transmite o cerere în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea încasării în folosul statului a valorii diferenței substanțiale sau a confiscării acesteia. Riscă și interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani.

De menționat că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

loading...

Comments are closed.