ULTIMA ORĂ // Reacția lui Ilan Șor la sancțiunile anunțate de Marea Britanie: Această decizie îmi provoacă zâmbet, pentru că nu mă afectează deloc

Fiind întrebat în cadrul conferinței de presă ce părere are despre sancțiunile anunțate de autoritățile din Marea Britanie, Ilan Șor a declarat că această decizie îi provoacă zâmbet, scrie sinteza.org

”Această decizie îmi provoacă zâmbet, pentru că nu îmi este afectat deloc modul de trai”, a anunțat Ilan Șor.

Amintim că în dimineața zilei de 9 decembrie, autoritățile britanice au anunțat că fostul lider al democraților, oligarhul Vladimir Plahotniuc și deputatul Ilan Șor, au ajuns sub sancțiunile britanicilor. Cei doi au fost sancționați de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Britanice la Chișinău.

Astfel, orice tip de active, deținute de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor în Marea Britanie, inclusiv insulele Virgine și insulele Cayman, vor fi înghețate. Cei doi au interdicție de a intra pe teritoriul Marii Britanii. De asemenea, cetățenilor Marii Britanii li se interzice să facă tranzacții economice cu Plahotniuc și Șor.

Natalia Gavrilița  a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco că fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc și deputatul fugar Ilan Șor, ambii fugari de justiție, au ajuns sub sancțiunile britanicilor. Cei doi au fost sancționați de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție.

La rândul său, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat proiectul de lege care va transpune sancțiunile internaționale în legislația Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share