Alte știri

ULTIMA ORĂ! Reacția ministrului Reintegrării, după reducerea secțiilor de votare pentru alegătorii din Stânga Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Urat, foarte urat….. Și noi vorbim despre reintegrarea țării?”, este reacția ministrului Reintegrării, Olga Cebotari, după ce Curtea de Apel Chișinău a redus numărul de secțiilor de votare pentru cei peste 200 de mii de alegători din Stânga Nistrului.

“Se pare ca unii politicieni au uitat ca malul stâng este parte a Republicii Moldova.

Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ura și prin divizarea oamenilor in buni și răi.

Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot.

In calitate de Viceprim-ministru pentru reintegrare regret ca asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, a declarat ministrul Reintegrării.

Curtea de Apel Chișinău este condusă de către Ana Panov, cumătra Domnicăi Manole, ultima fiind apropiată PAS și Maiei Sandu. Panov a fost numită prin dispoziția unilaterală a președintelui interimar al CSM, Dorel Misteață, acesta fiind din cercul lui Andrei Spînu, secretarul general al Președinției.

În această seara, Ana Panov și alți doi judecători au decis, preliminar, că pentru cei peste 200 mii de alegători din stânga Nistrului sunt suficiente 12 secții de votare. Prin urmare, instanța de apel a decis că 60 de mii de buletine de vot sunt suficiente pentru o regiune unde locuiesc sute de mii de cetățeni cu drept de vot.

Cel mai probabil, decizia Curții de Apel Chișinău va fi contestată la CSJ.

loading...

Comments are closed.