Actualitate

ULTIMA ORĂ // SIS rămâne în subordinea Maiei Sandu, a decis CC

Pinterest LinkedIn Tumblr

SIS rămâne în subordinea Maiei Sandu, a decis Curtea Constituțională, după ce judecătorii au admis sesizările nr. 195a/2020 și nr. 199a/2020 privind controlul constituționalității Legii nr. 218 din 3 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative împotriva.

Prin legea declarată astăzi ca fiind neconstituțională, majoritatea parlamentară a aprobat trecerea SIS în subordinea Parlamentului. Decizia a fost luată pe fundalul protestelor opoziției. La propunerea Comisiei juridice, proiectul a a fost aprobat în lectura a doua cu 51 de voturi.

În cadrul ședinței respective, deputații Platformei DA, PAS, PDM și Pro Moldova au cerut retragerea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte de legi, printre care inițiativa ce vizează controlul SIS. Propunerile nu au întrunit numărul necesar de voturi. Într-un final, s-a ajuns la blocări de tribună și îmbrânceli, iar unii deputați din PAS, în special Igor Grosu, au distrus mai multe bunuri ale Legislativului, daunele fiind evaluate la circa 60 de mii de lei.

loading...

Comments are closed.