Actual

ULTIMA ORĂ // SIS solicită tuturor administratorilor de surse cu conținut online, eliminarea imediată a informațiilor false despre războiul ruso-ucrainean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate, comunicat oficial:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În contextul tensionării situației de securitate regională, se observă o creștere exponențială a volumului de știri false diseminate concertat pe toate platformele de informare.

Astfel, potrivit prevederilor punctelor 26 – 28 din Dispoziția Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 1 din 24.02.2022, Serviciul solicită administratorilor de surse cu conținut online renunțarea la publicarea/ distribuirea informațiilor false, precum și a mesajelor care incită la ură, la dezordini în masă sau război.

Solicităm tuturor administratorilor de surse cu conținut online, eliminarea imediată a articolelor/informațiilor false la subiectul escaladării situației din Ucraina, precum și a mesajelor care incită la ură, la dezordini în masă sau război publicate inclusiv în perioada 23 – 24 februarie 2022.

SIS reiterează apelul către publicul larg de a se informa din surse oficiale și cele care practică activ verificarea informației publicate, precum și să se abțină de la distribuirea informațiilor din surse dubioase, a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență.

loading...

Comments are closed.