Politic

Ultima oră! Slusari de la Platforma DA a primit raportul Kroll 2, dar nu vrea să-l publice!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții companiei Kroll s-au aflat astăzi, 2 iulie, într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul căreia au avut întrevederi cu membrii Comisiei de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului. Președintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari, a comunicat despre recepționarea raportului Kroll 2, pentru Ziarul de Gardă. Totuși, documentul rămâne secret dat fiind că deputatul din Platforma DA refuză să-l publice în presă.

Președintele Comisiei parlamentare a menționat că reprezentanții Kroll au recomandat deputaților să nu facă public conținutul raportului. „Ne-au recomandat să nu îl publicăm sub aspectul recuperării banilor, dar noi am avut argumentele noastre. Sunt și niște solicitări de la procuratură de a nu publica raportul, dar și de la Banca Națională”, susține Slusari.
 

La întrevederea cu reprezentanții companiei Kroll au mai participat și membrii misiunii Fondului Monetar Internațional, dar și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. Comisia de anchetă urmează să desfășoare mâine o nouă ședință în cadrul căreia vor fi audiați fostul ministru al Economiei în perioada 2010-2014, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Amintim că până a face alianță cu PSRM, blocul ACUM și în special Alexandr Slusari, cereau insistent publicarea raportului, ba mai mult, in 2015 au organizat proteste în acest sens. Acum, când a obținut raportul refuză să-l publice! Totodată, unii experți au declarat că în Raportul Kroll 2 s-ar putea regăsi mai mulți reprezentanți ai PSRM și chiar susținători ai PAS și Platforma DA, printre care Chiril Lucinschi și Veaceslav Platon.

Slusari de la Platforma DA a primit raportul Kroll 2, dar nu vrea să-l publice, furtul miliardului moldova, jaful de la bem, unde-i miliardul, 
loading...

Comments are closed.