Actualitate

ULTIMA ORĂ // Starea de urgență trece de mâine în cod roșu în sănătatea publică. Ce înseamnă asta pentru cetățeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Starea de urgență, impusă de Parlamentul Republicii Moldova, ia sfirșit mâine, 15 mai. Consiliul Suprem de Securitate nu solicită Parlamentului prelungirea ei. Declarația a fost făcută de către președintele țării, Igor Dodon, după Ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Aceasta nu înseamnă că riscul a trecut. Începând cu ziua de mâine își începe activitatea Comisia Extraordinară privind Sănătatea Publică, în locul comisiei Situații Excepționale, și cel mai probabil va fi anunțat cod roșu în sănătatea publică”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit președintelui, începând cu ziua de mâine, toate competențele privind impunerea unor restricții sau scoaterea lor trece de la Comisia situații excepționale la Comisia excepțională privind Să ătatea Publică.

Igor Dodon a îndemnat cetățenii să fie foarte atenți și vigilenți.

„Cu toate că suntem plasați mai bine ca alte țări, va rog să fiți atenți. Dacă vorbim de decese, la noi media e 3,5% pe când mondial media e 6,9%”, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, aceasta demonstrează că gestionat bine situația. Avem suficiente teste și medicamente, suntem pregătiți, dar trebuie să fim și responsabili,” a conchis președintele.

loading...

Comments are closed.