Alte știri

ULTIMĂ ORĂ // Svetlana Cebotari, ex-ministrul Sănătății a fost REȚINUTĂ de Procuratura Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice, transmite Telegraph.md

Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.

Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie. În concret, în participație cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa CRTS, Svetlana Cebotari și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Citește și: Un angajat al MAI a decedat la locul de muncă, din cauza unui stop cardiac

loading...

Comments are closed.