Social

Ultima oră! Toți producătorii/distribuitorii de lactate din Moldova vor fi controlați de ANSA

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce o expertiză privind calitatea produselor lactate de pe piața internă a arătat că multe dintre acestea conțin grăsimi vegetale în loc de lapte, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță controale la producătorii autohtoni de lactate. ANSA va verifica stocurile de produse și cele cu probleme nu vor fi admise în rețelele comerciale.

,,Pornind de la faptul că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități ai parametrilor de calitate au fost stabiliți în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina, a fost aprobată o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă. 

Totodată, s-a decis de a verifica fiecare lot de produse importate de furnizorii externi cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră.

După obținerea oficială de către ANSA a rezultatelor testelor comandate de Fundația Est-Europeană și a rezultatelor investigațiilor demarcate pe parcursul zilei de azi, va fi convocată o reuniune cu participarea reprezentanților ministerelor și departamentelor de stat, asociațiilor de profil și a reprezentanților laboratoarelor acreditate pentru a discuta despre siguranța și calitatea produselor lactate” , anunță ANSA.

Telegraph.md amintește că un studiu inițiat de Fundația Est-Europeană și efectuat în laboratoarele Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare a arătat că într-un număr semnificativ de produse lactate precum: untul, smântâna, cașcavalurile și brânzeturile, comercializate în Republica Moldova, grăsimile lactate sunt substituite cu grăsimi de alte origini. Astfel reise că în țara noastră se consumă mai mult lapte decât se produce.

sursa imagine: TV8

loading...

Comments are closed.