Actual

ULTIMA ORĂ // Un fost șef de la CFM va fi judecată pentru delapidarea întreprinderii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală pe un alt capăt de acuzare în dosarul delapidărilor de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), care vizează o persoană din administrația acesteia, în perioada 2018-2019.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Procurorii acuză persoana de faptul că urmare a neglijenței în serviciu, întreprinderea nu a încasat venituri de aproape 800 milioane lei: pentru perioada anului 2018 nu au fost încasate peste 400 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 370 milioane lei. Acest fapt, la rândul său, nu a permis acoperirea pierderilor interne înregistrate de CFM din alte activități impuse, care au provocat patrimoniului întreprinderii daune în proporții considerabile, de aproape 100 milioane lei, rezultate din pierderile nete pentru perioada anului 2018 în sumă de peste 73 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 26 milioane lei.

Potrivit legii, neglijența în serviciu se pedepseşte cu amendă de până la 42.500 lei sau cu închisoare de până la 2 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

În martie, procurorii PCCOCS au terminat urmărirea penală în privința altei persoanei, învinuite de depășirea atribuțiilor de serviciu. Ulterior, dosarul a fost trimis în judecată spre examinare în fond.

Rezultatul urmăririi penale declarat a fost obținut cu implicarea mai multor instituții cu competență pe domenii – Inspectoratul Național de Investigații, Serviciul de Informații și Securitate, Curtea de Conturi, Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal din subordinea Ministerului Finanțelor.

Procurorii le-au prezentat părților materialele urmăririi penale pentru informare, astfel încât ulterior dosarul să fie trimis în judecată, timp în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În ceea ce privește dosarul de bază, urmărirea penală continuă.

loading...

Comments are closed.