ULTIMA ORĂ // Un procuror și un avocat sunt percheziționați pentru o mită de 10 mii Euro

Astăzi, 16 septembrie 2022, un avocat a fost reținut în flagrant pentru fapte de corupție, manifestate prin transmiterea unei mite în sumă de 10 000 de euro la un procuror, pentru ca acesta din urmă să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală, aflată în gestiunea sa.

Precizăm că, urmare a cooperării unui declarant cu autoritățile, s-a stabilit că, acesta din urmă ar fi transmis avocatului în prima tranşă, bani în sumă de 7000 de euro sub formă de mită.

Aşadar, urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate şi a măsurilor speciale de investigaţii, astăzi avocatul a fost reținut imediat după ce a obţinut o decizie favorabilă de la procuror şi respectiv, după ce a acceptat a doua tranșă a mitei în sumă de 3000 de euro.

Menţionăm că, în acest moment, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție efectuează percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile procurorului și avocatului vizat.

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

Total
0
Shares
Total
0
Share