Alte știri

ULTIMA ORĂ // Vaccinul Sputnik-V, autorizat pentru administrare pe teritoriul Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acum câteva minute, în Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Coronavirusului, Sputnik-V. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

“Livrările preparatului în Moldova vor începe foarte curând! Locuitorii țării noastre vor obține acces la vaccinul care este folosit în aproximativ 40 de țări ale lumii, inclusiv europene și este considerat de către experți sigur și cu o eficiență înaltă.

Menționez că înregistrarea cu succes a vaccinului în țara noastră a avut loc în pofida încercărilor aparatului președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru.

Exprim sinceră recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi.

De asemenea, exprim în mod repetat respectul profund și recunoștința față de medicii din Moldova care, în condiții de pandemie extrem de dificile, depun eforturi titanice pentru salvarea vieților cetățenilor din Moldova”, a spus Dodon.

Amintim că Maia Sandu s-a împotrivit certificării acestui vaccin, motivând că încă nu ar exista o aprobare la nivelul OMS.

“Maia Sandu a spus în mai multe rânduri (inclusiv ieri seara la PRO TV) că toate vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății sunt vaccinuri ce pot fi administrate. Sputnik încă nu are această autorizație, iar în lipsa capacităților proprii de studiu, noi așteptăm concluzia OMS. Așadar, nu este exclus un vaccin anume – singura condiție e ca acesta să fie aprobat de OMS”, a transmis Președinția.

loading...

Comments are closed.