Actual

ULTIMA ORĂ // Vasile Costiuc a fost reținut de ofițerii CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vasile Costiuc – activist civic și președintele Partidului „Democrația Acasă”, cunoscut unei comunități de circa 500 de mii de oameni, poate și mai mult – a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie curent. Despre asta s-a aflat chiar de pe pagina de Facebook a acestuia. A intrat în direct și a filmat începutul operațiunii, informează Realitatea.md

VIDEO ESTE PUBLICAT MAI JOS.

Ofițerul de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție (CNA), însoțit de mascați și poliție, i-a dat „bună dimineața” și l-a anunțat că are o ordonanță de reținere pe numele lui Vasile Costiuc în cadrul „unei cauze penale”.


– Vă rog frumos, lăsați telefonul. Sunați avocatul.
– Nu am un avocat.
– Vă chem un avocat din oficiu.
– Avocatul până vine, că-i ora șase jumătate, șapte. Nu pot să-i sun la ora 05:00 și să-i spun: „vino, că a venit CNA-ul”.

Între timp, ofițerul de urmărire penală a căutat documentul pentru a-l angaja pe Vasile Costiuc să nu divulge date despre urmărirea penală sau anumite înregistrări.


– Eu sunt în direct.
– În cazul în care o să apară în presă sau la alte persoane, veți fi tras la răspundere penală.

Ofițerul CNA s-a arătat vădit deranjat că este filmat.

Preliminar, ar fi fost reținut pentru 72 de ore.

”CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar. Vom reveni cu detalii”, ne-a spus Angela Cibotaru-Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

loading...

Comments are closed.