Ultima ORĂ: Vlad Filat rămâne la LIBERTATE. Magistrații au respins recursul

 

Fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, rămâne la libertate după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile administrației Penitenciarului 13 și cel al ANP.

Vlad Filat a fost eliberat condiționat în luna decembrie al anului trecut, ceea ce a stârnit atât nedumerirea cât și revolta societății dar și a autorităților.

În urma eliberării lui Vlad Filat, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, având careva suspiciuni asupra conducerii Penitenciarului Nr.13, a dispus numirea unui alt director interimar la Penitenciarul nr. 13.

Tot în context cu eliberarea lui Filat la 3 decembrie, a fost demisă și șefa interimară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Liuba Suveica.

Ambele instituții au depus recurs la Curtea de Apel pentru a contesta decizia de judecată prin care a fost dispusă eliberarea condiționată a lui Vlad Filat.

Astăzi, 29 ianuarie, în cadrul Curții de Apel Chișinău, a fost examinat recursul depus de Penitenciarul Nr. 13 și recursul Administrașiei Naționale a Penitenciarilor (ANP) iar judecătorii au decis menținerea deciziei Judecătoriei Ciocana din 3 decembrie 2019, care a și dispus reducerea termenului de închisoare a fostului Premier și eliberarea sa condiționată.

Vlad Filat a comentat respingerea recursurilor ca fiind un test.

Eu înainte de a comenta decizia, vreau să comentez recursurile. Ele au fost înaintate într-o anumită atmosferă și anumită consecutivitate. Cred că instanța azi a trecut un test, a luat o decizie legală. Nu spun asta pentru că mă vizează direct, ci pentru că așa spune legea. Eu tare-tare-tare sper că vom ajunge în situația ca justiția în R. Moldova chiar să facă dreptate”, a spus, după decizia Curții de Apel, Vlad Filat.

Citește și: Amanta lui Vlad Filat, ELIBERATĂ din arest preventiv

 

Total
0
Shares
Total
0
Share