Alte știri

Ultimul sondaj: Moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică, Primărie și Armată! În care instituții NU au încredere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Institul de Marketing și Sondaje (IMAS) a prezentat azi datele celui mai recent sondaj de opinie. Tradiționat moldovenii au fost chestionați în care instituții au mai multă, sau mai puțină încredere. Iată ce rezultate au obținut sociologii:

Cea mai multă încredere moldovenii au în Biserică, instituție care acumulat 47 la sută din totalul răspunsurilor (culoarea galbenă în tabel). Pe locul doi s-a situat Armata Națională, care se bucură de încrederea a 34% din oameni, iar pe locul trei cu 33% la sută s-au situat Primăriile.

Același sondaj mai arată că încrederea moldovenilor în Președenție este de 25%, iar mass-media se bucură de încrederea a 22%. Tot 22 la sută au acumulat și instituțiile private/oamenii de afaceri din țara noastră. Alte instituții, care se bucură de o încredere medie din partea poporului, sunt Banca Națională-19%, Poliția-18%, ONG-urile-18%, Fiscul-16%, Guvernul-13%, Băncile private-12% și Procuratura Generală la fel 12%.

Tradițional la coada clasamentului s-au situat Partidele politice, Justiția și Parlamentul, instituții publice în care au încredere mai puțin de 10% din cetățeni.

Telegraph.md menționează că sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 16 februarie-6 martie curent, pe un eșantion de 1099 de persoane care acoperă reprezentativ întreg teritoriul Republicii Moldova.

bserica, in ce institutii au incredere moldovenii, imas sondaj 2018, doru petruti

loading...

Comments are closed.