Alte știri

Un adolescent care a fost în comă aproape 1 an s-a trezit fără să-și amintească de pandemie, deși a fost infectat de 2 ori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un adolescent care a fost în comă timp de aproape un an s-a trezit fără să-și poată aminti de pandemia Covid-19, în ciuda faptului că a fost infectat de două ori cu coronavirus.

Joseph Flavill, în vârstă de 19 ani, a fost lovit de o mașină în timp ce se plimba lângă casa sa din Tutbury, Staffordshire, pe 1 martie 2020, cu trei săptămâni înainte de primul lockdown din Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

De atunci a petrecut aproape 11 luni în comă, dar starea lui se îmbunătățește pe zi ce trece.

A fost dus de urgență la Spitalul General Leicester, unde a petrecut șase luni în comă, înainte de a fi mutat la Adderley Green, un centru de recuperare și reabilitare neurologică din Stoke-on-Trent în urmă cu patru luni.

În acest timp, a fost infectat de două ori cu SARS-CoV-2, prima dată când a fost în comă și a doua oară, după ce și-a revenit.

Adolescentul se recuperează, reușind să deschidă ochii și să-și miște membrele.

El comunică cu familia clipind și zâmbind, potrivit medicilor.

„La început avea ochii deschiși, dar nu răspundea la nimic, dar în ultimele săptămâni a făcut pași uimitori. Încearcă cu adevărat să-și revină. Face progrese foarte bune. Trebuie să încercăm să rămânem pozitivi”, a povestit mătușa lui.

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei, familia lui nu are voie să-l viziteze, dar comunică prin FaceTime.

Sursa: Daily Mail

loading...

Comments are closed.