Alte știri

Un adolescent, supectat de furtul a 4 biciclete de pe teritoriul sectorului Botanica din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un adolescent locuitor a capitalei, a fost reținut de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, acesta fiind suspectat de furtul a patru biciclete. Acesta s-a dovedit a fi cu vârsta de 17 ani, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Minorul pe parcursul la o săptămână a sustras patru biciclete din scara blocurilor de locuit amplasate pe sectorul Botanica, acesta prin acces liber intra în scara blocurilor de locuit și observa bunurile lăsate fără supraveghere le sustrăgea, după care se deplasa într-o direcție necunoscută.

Polițiștii au fost sesizați de către proprietarii bicicletelor, să intervină la documentarea cazurilor. Proprietarii au comunicat forțelor de ordine că lăsau bicicletele în scara blocurilor de locuit, ulterior nu le mai găseau. Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 18 900 lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și reținut suspectul în comiterea infracțiunilor, acesta fiind escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a vândut bicicletele sustrase unor persoane necunoscute cu 600 lei fiecare, obținând un profit.

Totodată în urmă măsurilor polițiștii au depistat bicicletele sustrase și urmează a fi returnate proprietarilor.

Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracține care conform legislație se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.