Alte știri

Un agent de circulaţie a fost denunţat de un şofer la CNA. Din maşina poliţistului au fost ridicaţi circa 4000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un apel la linia naţională anticorupţie a rezultat cu pornirea unei cauze penale pentru corupere pasivă în privinţa unui angajat al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică. Poliţistul a fost denunţat de un şofer care s-a plâns la CNA că a fost oprit în trafic şi că i s-ar fi cerut mită.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit denunţătorului, în dimineaţa de sâmbătă, a fost stopat de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare şi a nu-i ridica permisul de conducere, poliţistul i-ar fi cerut 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acţiunilor, desfăşurate la faţa locului de CNA şi procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4000 de lei, inclusiv banii oferiţi de denunţător. Pe numele agentului de circulaţie a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă (art.324, alineatul 4), iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

loading...

Comments are closed.