Social

Un aliment îți distruge ficatul mai tare decât alcoolul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decît alcoolul.

Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece și zahărul consumat în exces poate duce la o îmbolnăvire gravă a ficatului. „Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr.

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mîncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decît cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, scrie doctorulzilei.ro.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.