Politic

Un alt apropiat PAS s-a pricopsit cu o funcție în Guvernul Gavrilița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stelian Manic a fost numit director general al Agenției de Investiții începând cu 7 octombrie. Decizia a fost aprobată la ședința Guvernului de miercuri.

Noul șef al Agenției de Investiții are studii în domeniul macroeconomiei, administrare și management, dezvoltare regională sustenabilă, marcheting.

Este doctor în științe geografice. Are atât cunoștințe științifice, fiind cercetător în cadrul Centrului de studiere a problemelor pieței și Alianței pentru microfinanțare din Moldova, cât și în domeniul academic. Manic a ocupat un șir de funcții manageriale în universități din Australia și Moldova.

„Trebuie să fortificăm Agenția de Investiții, care este în primul rând despre atragerea investitorilor calitativi care creează locuri de muncă în Moldova și care creează pentru întreprinderile mici și mijlocii o rețea valorică. Rog să vă concentrați pe acest lucru și nu doar pe evenimente frumoase cum s-a întâmplat de multe ori până acum”, a spus prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Potrivit CV-ului, Stelian Manic este conferențiar universitar la Universitatea Americană din Moldova din 2016 și până în prezent. Anterior, din 2008 până în 2016, el a lucrat la Universitatea din Adelaide, Australia, unde a predat economia. În anul 2019 acesta a candidat din partea Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Codru.

Totodată, în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a fost numit Radu Musteață. Anterior, acesta a activat în cadrul companiei Bioprotect, al cărui fondator este ex-premierul Valeriu Streleț. Musteață a fost responsabil de supravegherea și coordonarea domeniului de prestare a serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Sursa: sinteza.org

loading...

Comments are closed.