Social

Un alt individ a fugit de la Aeroportul Chișinău: Cetățeanului turc nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un alt cetățean străin a reușit să fugă de la Aeroportul Chișinău. În seara zilei de 25 mai, după ce Poliția de Frontieră nu a permis intrarea în Republica Moldova unui cetățean turc, acesta a părăsit zona sterilă a aeroportului, informează TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Au fost formate echipe operative în vederea căutării și depistării persoanei în cauză. De asemenea, a fost format un grup comun de lucru cu agentul responsabil de securitatea în zona sterilă pentru stabilirea exactă a situației și pentru a identifica soluții viabile în sensul evitării pe mai departe a astfel de cazuri.

Cetățeanul turc nu îndeplinea condițiile formale de intrare în Republica Moldova, fără a avea alte suspiciuni, astfel încât nu putea fi pus în custodia Poliției de Frontieră până la îmbarcare și părăsirea aeroportului.

Activitatea de supraveghere și control al Poliției de Frontieră este limitată pentru cazul în care unor persoane nu le este permisă intrarea în țară, dar fără ca acestea să fie raportate cu fapte care ar pune în pericol ordinea publică sau securitatea R. Moldova. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a dispus inițierea unor cercetări interne pentru a stabili dacă procedurile interne au fost respectate de către responsabilii Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

În urma celor întâmplate, IGPF a solicitat de urgență agentului responsabil de securitatea în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău, revizuirea protocoalelor de asigurare a securității pentru acest perimetru din incinta aeroportului. 

În ultimele 10 luni au existat 3 cazuri în care persoanelor cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova, au fugit din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

loading...

Comments are closed.