Un amendament PDM ar putea încuraja contrabanda cu țigări în magazinele Duty Free, acuză un deputat PAS

Un amendament PDM ar putea încuraja contrabanda cu țigări în magazinele Duty Free, acuză un deputat PAS

Țigările de contrabandă ar putea continua să fie vândute în magazinele duty-free, susține Radu Marian, deputat PAS, citat de Telegraph.md

Potrivit deputatul, începând cu data de 01 ianuarie 2020, a fost eliminată obligația magazinelor duty-free privind comercializare produselor de tutungerie cu avertismente, iar aceasta a fost posibil datorită unui amendament propus de către deputatul Vasile Bîtcă, fracțiunea PDM.

”Câteva detalii tehnice. Este vorba de art. 15, alin (8) din Legea nr. 278 privind controlul tutunului, care spunea așa: „Cerințele de imprimare a avertismentelor de sănătate și a textelor în limba de stat nu se aplică asupra produselor din tutun și asupra produselor conexe destinate vânzării în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free”, a menționat deputatul PAS.

”Această facilitate-cadou pentru Șor a fost introdusă în august 2018 și oferea posibilitatea acestuia să aducă țigări ieftine din Ucraina sau din alte destinații cu țigări mai ieftine, și să le vândă la noi. Nu am întâlnit o astfel de prevedere nicăieri în lume, cel puțin nu în UE, Rusia, sau Belarus. Acest articol din lege a fost eliminat de noi în august 2019, după care surpriză, a fost reintrodus în politica fiscală în decembrie 2019 pentru oamenii puși pe „dvijănii”. Asta înseamnă că țigările mai ieftine cu orice inscripție posibilă, cu calitate dubioasă, cu risc înalt de contrabandă, au liber să revină din nou pe rafturile magazinelor duty-free!”, a mai adăugat deputatul Radu Marian.

Legea modificată în temeiul amendamentului deputatului PDM poate fi consultată aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share