Externe

Un amfibian descoperit recent, care îşi îngroapă capul în nisip, a fost numit după Donald Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un amfibian descoperit recent, care îşi îngroapă capul în nisip, a fost numit după preşedintele SUA, Donald Trump, în replică la afirmaţiile acestuia cu privire la schimbările climatice, informează BBC miercuri.

Dermophis donaldtrumpi, descoperit în Panama, a primit acest nume de la şeful unei companii care a licitat 25.000 de dolari pentru acest privilegiu, scrie Agerpres.ro

Motivându-şi alegerea, compania a declarat că doreşte să sporească gradul de conştientizare privind schimbările climatice.

[Dermophis donaldtrumpi] este în particular sensibil la impactul schimbărilor climatice şi, prin urmare, în pericol de a dispărea ca rezultat direct al politicilor privind clima proferate de persoana care i-a inspirat numele”, a precizat co-fondatorul EnviroBuild, Aidan Bell, într-o declaraţie.

Dermophis donaldtrumpi este un tip de gimnofion (ordin de amfibieni lipsiţi de membre, cu corpul serpentiform sau vermiform şi trunchi inelat, n.red.) orb, care trăieşte în principal în subteran.

„Băgatul capului în pământ îl face Donald Trump să evite consensul ştiinţific asupra schimbărilor climatice de tip antropomorf„, a explicat Bell.

Deşi cei mai importanţi oameni de ştiinţă la nivel mondial sunt de acord că schimbările climatice sunt în primul rând provocate de om, Trump, a cărui administraţie este favorabilă folosirii de combustibili fosili, a acuzat cercetătorii de urmărirea unei „agende politice” şi a pus la îndoială faptul că oamenii sunt responsabili pentru creşterea temperaturilor.

Luna trecută, Trump a pus la îndoială chiar şi un raport al propriului guvern, care a descoperit că schimbările climatice ar costa SUA sute de miliarde de dolari anual şi ar afecta sănătatea populaţiei. „Nu cred acest lucru”, a declarat preşedintele reporterilor la momentul respectiv.

loading...

Comments are closed.