Social

Un angajat 112 a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un operator al Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 a fost confirmat pozitiv în urma testării pentru COVID-19, transmite ZdG, citat de Telegraph.md.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Ana Carpovici, specialist în relații publice al Serviciului Național 112. Operatorul a fost depistat pozitiv la sfârșitul săptămânii trecute, scrie Zdg.md.

Reprezentanta Serviciului 112 ne-a comunicat că toți angajații care au lucrat în aceeași tură cu persoana depistată cu infecția Covid-19 au fost izolați la domiciliu, iar spațiile de lucru au fost dezinfectate.

Colegii operatorului depistat pozitiv nu au fost însă testați, deși sursele ZdG spun că aceștia au solicitat să li se facă și lor testul deoarece au intrat în contact cu persoana infectată.

„Dacă persoanele aflate în carantină vor avea anumite simptome, va fi solicitată intervenția ambulanței și ulterior ei vor decide dacă este cazul să se efectueze testul. Ei acum periodic verifică temperatura, o dată la câteva ore, și ne informează despre starea lor de sănătate. Conform dispozițiilor emise de autorități testele se fac doar atunci când persoana este suspectă de Covid și are simptome clare. Asta este procedura care este respectată”, ne-a comunicat Ana Carpovici.

Aceasta mai spune că, până acum, acesta este unicul caz de infectare al unui operator al Serviciului 112, iar ceilalți angajați sunt monitorizați cu regularitate.

„Fiecare lucrător este supus verificării temperaturii o dată la câteva ore. Noi suntem foarte stricți în aceste situații. Acum centrele lucrează în mai multe oficii și sunt grupați câte mai puțini în oficiu ca să fie cât mai mare distanța între ei. De asemenea și măștile sunt purtate. Se respectă toate măsurile recomandate de către autorități. Ei sunt în prima linie și pentru noi fiecare operator este prețios de aceea avem grijă ca sănătatea lor să fie una bună. Se respectă toate măsurile necesare”, declară specialista în relații publice a Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Citește și: VIDEO // Poliția de Frontieră a lansat un spot video în care explică ce trebuie să facă cetățenii la intrarea în RM

loading...

Comments are closed.