Un angajat al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, reținut pentru trucarea licitațiilor

Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de astăzi 15 iulie 2022, procurorii anticorupție au fost efectuat percheziții și ridicări de bunuri în 4 locații de pe teritoriul UTA Găgăuzia, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului de serviciu, admis de către un angajat al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.

Așadar, conform probelor administrate pe caz, s-a stabilit că, angajatul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia a desfășurat fictiv licitații, la care acesta a inclus pentru participare persoane juridice administrate de fapt tot de către el.

Mai mult, în rezultatul acțiunilor ilegale au fost procurate pentru necesitățile Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia mai multe bunuri la prețuri mai mari decât în mod obișnuit puteau fi procurate, fiind prejudiciat bugetul entității și altor persoane juridice cu câteva sute de mii de lei.

Prin urmare, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate mai multe documente, obiecte care vor putea fi utilizate drept probe în procesul penal.

Precizăm că, angajatul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia a fost reținut și plasat în Izolatorul CNA, pe un termen de 72 ore.

Menționăm că, după înaintarea învinuirii, procurorii anticorupție urmează să se aprecieze asupra măsurii preventive care va fi aplicată în privința acestuia.
Despre acțiunile de urmărire penală relevante pe caz și soluția emisă vom reveni cu informații suplimentare.
Totodată, precizăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Comunicat de presă

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share