Actual

Un angajat al MAI, în complicitate cu un minor, ar fi violat o copilă de nici 14 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura raionului Telenești conduce urmărirea penală în cauza penală intentată la 06.01.2023, în baza art.171 alin. (3) lit. b) din Codul penal – violul unei persoane minore în vârstă de până la 14 ani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform datelor preliminare, s-a stabilit că, la data de 03.01.2023, în perioada cuprinsă între orele 21:00-22:20, un tânăr, acționând în coautorat cu un minor, s-au deplasat cu un automobil într-un sat din raionul Telenești, unde, a determinat-o pe victima minoră să urce în automobil.

În scopul realizării intenției lor infracționale, au mers în extravilanul satului respectiv, unde, știind cu certitudine că minora nu a atins vârsta de 14 ani şi este în imposibilitate de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa datorată vârstei fragede, având capacitatea redusă de a opune rezistență acțiunilor abuzatorului, prin constrângere fizică și psihică, în automobil, a întreținut cu ea mai multe rapoarte sexuale, prin ce i-au cauzat minorei dureri fizice și suferințe psihice.

La 06.01.2023, învinuiții au fost reținuți, iar la 07.01.2023, au fost puși sub învinuire în temeiul art. 171 alin.(3) lit. b) din Codul penal.

”Confirmăm faptul că învinuitul major, la momentul comiterii faptei incriminate era angajat al Ministerului Afacerilor Interne. La data de 07.01.2023, în privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile. Organul de urmărire penală efectuează în continuare investigațiile necesare pentru elucidarea circumstanțelor cazului”, a comunicat Procuratura.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.