Externe

Un angajat OMS a fost ucis cu o rafală de gloanțe în timp ce aduna mostre pentru teste de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pyae Sone Win Maung, angajat al Organizației Mondiale a Sănătății în Myanmar (Birmania), a fost ucis în timp ce se afla într-o mașină cu însemnele ONU asupra căreia s-a tras, informează BBC.

Tânărul de 28 de ani aduna mostre pentru testele de COVID-19 în statul Rakhine, o regiune din Myanmar unde are loc un conflict între armata birmaneză și Armata Arakan – cel mai mare grup insurgent din statul Rakhine.

ONU a anunțat că zeci de oameni au fost uciși în conflictul dintre cele două parți, care a escaladat în ultimele săptămâni.

Ambele părți se delimitează de moartea angajatului OMS și aruncă vina pe rivali.

Tun Tun Nyi, general al statului major din Myanmar, a spus că forțele sale nu aveau de ce să atace un vehicul al Organizației Națiunilor Unite. „Lucrează pentru noi, pentru țara noastră”, a declarat el pentru Reuters.

Biroul ONU din Myanmar a anunțat că regretă moartea șoferului de 28 de ani, petrecută în apropierea unui baraj militar din orașul Minbya. Potrivit unei postări pe Facebook, vehiculul cu însemnele ONU se deplasa dintre Sittwe spre Yangon, aducând mostre de teste pentru COVID-19 „în sprijinul Ministerului Sănătății”.

Organizația Națiunilor Unite nu a dat informații despre atacatori, care au rănit și un funcționar de stat.

Armata Arakan, grupare ce militează pentru autonomie, a declarat un armistițiu de 30 de zile, însă acesta a fost respins de guvernul din Myanmar.

loading...

Comments are closed.