Un apropiat al Secretarului General al Guvernului Sandu este unul din cei doi candidați acceptați la funcția de șef al Serviciului Vamal

Serviciul Vamal, Serviciul de informații, detalii, traversări, Moldova

În urma analizei dosarelor, doi din cei cinci candidați pentru ocuparea funcției de director al Serviciului Vamal, au fost admiși la etapa finală, cea a interviului. Potrivit Ministerului Finanțelor, au fost admiși Natalia Calenic și Iurie Gorea.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie 2019, iar termenul-limită pentru depunerea dosarelor a fost 30 septembrie, anul curent. La concurs s-au înscris 22 candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat – după expirarea acestuia. Din cei 22, comisia a admis pentru concurs doar 5 candidați: Natalia Calenic, Sava Maimescu, Vladislav Șveț, Iurie Gorea și Marin Gospodarenco.
Azi, după etapa de examinare a dosarelor, au fost admiși pentru etapa finală doar doi candidați: Natalia Calenic și Iurie Gorea
Comisia a verificat respectarea criteriilor de eligibilitate de către candidați, precum și reputația profesională a acestora.
Anterior, ZDG.MD a scris că Iurie Gorea este administrator și fondator la mai multe companii. Din 2008 administrează firma „Bugor Service”, companie care oferă inclusiv servicii de asistență la vămuirea mărfurilor pentru export și la procesul de devamare la import. Compania deține și afacerea „Das Light”, care comercializează corpuri de iluminat cu LED. Iurie Gorea este fondator și administrator la „Kordon Traders”, firmă înregistrată în București, cu activități în comerț. De asemenea, Gorea este unul dintre cofondatorii acceleratorului de inovații și antreprenoriat „Dreamups”. Unul dintre partenerii lui Gorea în acest proiect este Andrei Spânu, actualul Secretar General al Guvernului condus de Maia Sandu.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share