Alte știri

Un arbore sequoia continuă să ardă mocnit după incendiile de vegetație de vara trecută din California

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre arborii sequoia emblematici ai statului american California a fost găsit recent încă arzând mocnit într-o zonă devastată de incendiile de vegetație masive de vara trecută, au anunțat autoritățile americane.

„Oamenii de știință și pompierii studiau efectele cauzate de incendiile de vegetație din 2020 care au devastat Parcul Național Sequoia, atunci când au observat un arbore gigant sequoia care încă mai ardea mocnit și fum ieșea din trunchiul său. Pare să fie cauzat de incendiul de vegetație de anul trecut”, au anunțat autoritățile printr-un comunicat de presă.

Experții cred că circumstanțele arborelui sunt un rezultat are incendiului de vegetație care a început în 19 august 2020, după ce o scânteie de la un fulger s-a extins prin regiune, arzând în cele din urmă 700 km2 de pădure până în decembrie.

Arborele din cazul de față este izolat și nu prezintă un pericol pentru mediul din jur sau vizitatorii parcului, însă faptul că efectele atât de evidente ale incendiilor continuă chiar și după luni bune „demonstrează cât de uscat este parcul”, a explicat Leif Mathiesen, expert în incendii de la Parcurile Naționale ale Canionului Kings și Sequoia.

„Având în vedere cantitatea scăzute de zăpadă și precipitații de anul acesta, ar putea să mai aibă loc și alte descoperiri similare pe măsură ce trecem la sezonul de vară”, a adăugat expertul, avertizând că ar putea fi găsiți și alți arbori în condiții similare, potrivit Science Alert.

Regiunea de vest a Statelor Unite a avut parte de un sezon brutal de incendii de vegetație în 2020. SUA s-au confruntat cu o secetă cronică agravată de efectele schimbărilor climatice. 33 de oameni au murit și peste 17.000 km2 au ars doar în statul american California.

Autoritățile se tem că un eveniment similar va avea loc și anul acesta, astfel că au început deja să se pregătească pe măsură ce seceta continuă.

Giganții sequoia sunt cei mai mari arbori din lume și pot trăi până la 3.400 de ani. Acești arbori uriași cresc în mod natural doar în versanții vestici ai Munților Sierra Nevada din statul american California.

Sursa: Descopera.ro

loading...

Comments are closed.