Externe

Un autocar cu turişti români, blocat în Bulgaria din cauza zăpezii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un autocar cu turişti români a rămas blocat din cauza zăpezii în Bulgaria, în pasul Republika, în apropiere de satul Voneshta Voda, informează joi BTA, transmite Agerpres.

Din cauza ninsorilor abundente şi a vânturilor puternice, alimentarea cu energie electrică în numeroase sate din întreaga ţară este întreruptă, drumuri sunt închise în nordul Bulgariei, iar traficul camioanelor grele este restricţionat, au anunţat Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA) şi autorităţile locale. Zăpada a căzut în toată ţara începând de miercuri.

Mai multe localităţi au rămas fără electricitate din cauza viscolului în districtele Ruse, Şumen (nord) şi Sliven (sud).

Condiţiile de circulaţie s-au agravat considerabil în districtele Ruse, Razgrad şi Şumen. Drumurile din Razgrad rămân închise pentru întreaga circulaţie. Cu toate acestea, unii şoferi de camion au refuzat să respecte restricţiile, au informat reprezentanţii RIA.

Toate trecătorile montane sunt acoperite de zăpadă, iar trecătorile Shipka, Republika şi Troyanski sunt închise. Numai în regiunea Sofia, circa 130 de copaci s-au prăbuşit şi peste 500 de vehicule grele au fost remorcate.

Din cauza ninsorilor abundente, circulaţia trenurilor a fost afectată. Portul Varna este închis din cauza vânturilor puternice.

Citește și: FOTO // Intervenția salvatorilor în sudul țării: Un microbuz și alte 7 autoturisme au rămas blocate în zăpezi

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.