Un avion a aterizat în Istanbul fără roțile din față

Un Boeing 767 al FedEx Airlines, un avion de tip cargo, a aterizat miercuri pe aeroportul din Istanbul fără roțile din față, dar a reușit să rămână pe pistă. Incidentul nu s-a soldat cu victime, a anunțat Ministerul turc al Transporturilor, scrie News.ro

Aeronava, care decolase de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat turnul de control de pe aeroportul din Istanbul că trenul de aterizare nu se deschide și a aterizat cu îndrumare din partea turnului, a precizat ministerul în comunicatul său.

Echipele de salvare și de stingere a incendiilor de pe aeroport au fost mobilizate înainte de aterizare, dar nimeni nu a fost rănit.

Ministerul nu a indicat motivul defecțiunii tehnice.

Aeronava implicată este un avion de tip cargo Boeing 767, veche de aproape 10 ani, unul dintre cele mai comune avioane cargo, bazat pe modelul avionului de pasageri 767 care datează din anii 1980.

FedEx a precizat într-un comunicat că se coordonează cu autoritățile de anchetă și că va „furniza informații suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile”.

Pista a fost închisă temporar pentru traficul aerian, dar celelalte piste ale aeroportului au funcționat în regim obișnuit, a declarat operatorul aeroportului IGA.

Producătorii nu sunt de obicei implicați în operarea sau întreținerea avioanelor cu reacție odată ce acestea intră în serviciu, dar Boeing a fost supus unei intense monitorizări din partea presei și a autorităților de reglementare în urma unei serii de incidente cu avionul său mai mic 737.

Total
0
Shares
Total
0
Share