Un avion cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka, în timp ce se pregătea să aterizeze

Un avion cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka din estul Rusiei, informează Agerpres.ro

Echipele de căutare au găsit bucăți din epava avionului într-o zonă de coastă, în largul Peninsulei Kamceatka. Aparatul se pregătea de aterizare când a dispărut de pe radare.

Surse citate de agenția Interfax spun că avionul s-ar fi lovit de o stâncă în timp ce încerca să aterizeze, în condiții de vizibilitate redusă.

Autoritățile spun că cel mai probabil, toți oamenii de la bord au murit.

Printre pasageri se afla și Olga Mokhireva, primarul orașului Palana, spre care se îndrepta avionul, potrivit agenției Tass, citată de Digi24.

O anchetă a fost lansată și o misiune de căutare este în desfășurare.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana.

Rusia are de multă vreme o proastă reputaţie în ceea ce priveşte securitatea aviatică. O proastă mentenanţă tehnică şi reguli de securitate lipsite de rigoare au marcat în mod durabil sectorul aeronautic rus.

Cel mai recent accident grav datează din luna mai 2019, cu aterizarea forţată a unui Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane.

În februarie 2018, un AN-148 al Saratov Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lângă Moscova, iar 71 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa. O anchetă a stabilit atunci că la originea accidentului a stat o eroare umană.

Citește și: Statistică sumbră: 400 de atacuri armate au avut loc în SUA în weekendul în care țara sărbătorea independența. Au murit 150 de oameni

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share