Un avion pentru transportarea unor ajutoare umanitare în Moldova va fi oferit GRATUIT de către Federația Rusă

Președintele Republicii Moldova a anunțat că autoritățile au ajuns la o înțelegere cu Rusia.

Astfel, un avion care are o capacitate de transportare de până la 100 de tone va ajunge în țara noastră săptămâna viitoare.

Președintele Igor Dodon a anunțat că săptămâna viitoare, cu ajutorul unui avion oferit de Rusia, în țara noastră va ajunge un lot de utilaje medicale din China.

”Ne-am înțeles cu Federația Rusă că avionul cu o capacitate de transportare de până la 100 de tone va ajunge săptămâna viitoare. Acolo sunt și comenzi de stat și ajutor din China și din partea companiilor provate, care au decis să ne ofere sprijin”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a anunțat că Rusia a fost de acord să ofere un avion pentru transportarea acestor încărcături gratuit.

”Cât costă închirierea unui astfel de avion? O companie românească ne-a propus să închiriem cu 500 de mii de euro. O jumătate de milion de euro pentru un avion care are o capacitate de transportare de până la 50 de tone. Noi avem acum nevoie de un avion pentru 50 de tone. Rusia ne-a oferit acest avion gratuit”, a declarat șeful statului.

Anterior, Igor Dodon a declarat că pentru transpotrtarea întregului lot de ajutor umanitar este nevoie de un avion Il-76. Autoritățile au cerut ajutor Federației Ruse.

La sfârșitul lunii martie, Rusia a oferit Moldovei zece mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19. În plus, au fost organizate curse charter cu ajutorul cărora cetățenii moldoveni au revenit în țară, iar cetățenii Ruși au plecat acasă de la Chișinău.

Citește și: Toți angajații statului implicați nemijlocit în lupta cu COVID-19 vor primi un supliment salarial

Total
0
Shares
Total
0
Share