Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, într-un dosar de trafic de influență

coruptie balti, cris registru, trafic de influenta, procuratura anticoruptie, centru national anticoruptie

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi pretins 30 000 de euro de la un condamnat, susținând că îl poate ajuta să scape de pedeapsă, în instanța de apel.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul s-ar fi oferit să intervină la magistrații Curții de Apel Bălți cu solicitarea de a casa integral sentința emisă de Judecătoria Drochia, în cazul clientului său, care l-a condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare pentru escrocherie.

Astfel, sub controlul DGT Nord a CNA și Procuraturii Anticorupție s-a efectuat transmiterea către avocat a unei tranșe de 5000 de euro – acțiune documentată cu mijloace speciale în cadrul cauzei penale. Pentru acumularea probatoriului suplimentar, astăzi au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilele bănuitului, iar în prezent au loc acțiuni de urmărire penală la biroul acestuia din or. Edineț.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Notăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share