Politic

Un avocat, către PAS: Cum vă uitați în fața organizațiilor internaționale când avocatul poporului poartă din urma ei un proxenet?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avocatul Violeta Gașițoi îi întreabă pe deputații PAS, care unanim au votat pentru candidatura Nataliei Moloșag la funcția de avocat al poporului, dacă așa au văzut respectarea Drepturilor și Libertăților fundamentale ale omului. Într-un comentariu lăsat pe Facebook, Gașițoi a criticat scandalul în care este implicată Natalia Moloșag.

„Eu nu am întrebări la această instituție și nici la AP (avocatul poporului), eu am întrebări către deputații PAS care ne-au convins că au ales cea mai bună și competentă candidată. Întrebarea mea este, cum vă uitați în fața organizațiilor internaționale când reprezentanta celei mai importante instituții în domeniul Apărării Drepturilor Omului umblă și poartă din urma ei un proxenet? Ori acesta de azi pe mâine va cădea sub amnistie? Voi așa ați văzut respectarea Drepturilor și Libertăților fundamentale ale omului? Dacă presei nu vrea să dea explicații, poate vi le dă Dvs. Ori acum se va modifica și legea AP ca sa aibă mai multe împuterniciri? Știu au fost întrebări retorice…”, a scris Gașițoi.

Presa a scris că un fost condamnat pentru proxenetism a fost angajat asistent al avocatului poporului, Natalia Moloșag. Jurnaliștii mai scriu că anume Moloșag i-a fost apărător, atunci când bărbatul era cercetat penal.

Amintim că Natalia Moloșag este fostul avocat al președintelui țării, Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.