Social

Un avocat din Cahul reținut a doua oară pentru trafic de influență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avocat din Cahul a fost reținut de ofițerii DGT „Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență, fiind la a doua abatere de acest gen, anunță CNA într-un comunicat de presă.

Potrivit materialelor anchetei, apărătorul, acționând coordonat cu alte persoane necunoscute, ar fi pretins și primit 2 500 de euro, susținând că poate influența magistrații Judecătoriei sectorului Rîșcani, în vederea adoptării unei decizii neprivative de libertate în privința unui inculpat.

Avocatul a fost prins în flagrant delict în locuința sa din Cahul, după primirea celor 2 500 de euro transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

În același comunicat, CNA-ul amintește că anul trecut, bărbatul a fost documentat și reținut pentru același fapt de corupție cu pretinderea și primirea a 10 000 de euro. Dosarul în care avocatul are statut de învinuit pe patru capete de acuzare este la faza de urmărire penală și urmează a fi transmis în judecată.

Și în acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal – trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

 

 

loading...

Write A Comment