Alte știri

Un băiat de 16 ani din Strășeni, cercetat penal pentru furtul unei mașini

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr de 16 de ani, originar din raionul Strășeni, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea unui automobil.

La data de 25 aprilie, ora 16:30, Inspectoratul de Poliție Botanica, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe str. N.Zelinskii, a fost răpit un automobil de marca ,,Toyota Rav4”.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Victima, un bărbat de 40 de ani, a comunicat că unitatea de transport era parcată în curtea unui service auto, după care nu a mai găsit automobilul.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 272 800 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, automobilul a fost depistat abandonat pe str. Butucului.

Urmare a acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că trecea prin zona unde era parcat automobilul, a depistat cheia în interior, și a răpit automobilul doar pentru a se plimba.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar pentru fapta data, tânărul riscă amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

loading...

Comments are closed.